četvrtak, 23. veljače 2017.

PREVIŠE SE ZNOJITE?: 3 MOĆNA RJEŠENJA koja će pomoći kod prekomjernog znojenja!

Sweating-

Da li se znojite puno? Prekomjerno znojenje ili hiperhidroza je čest poremećaj koji može utjecati na bilo koga, čak i ako ste normalna i zdrava osoba. Obično, dijelovi tijela koji su najviše pogođeni pojačanim znojenjem su ispod pazuha, dlanovi i stopala.

Evo nekih moćnih rješenja za hiperhidrozu ili pojačano znojenje:
Dezodorans sa Aluminijum hidratom
Najbolji izbor je da koristite dezodorans koji sadrži aluminijum hidrat. Aluminijske soli mogu učinkovito blokirati znojne kanale, koji ograničavaju količinu vašeg znoja. Kada se redovno koristi, pojačano znojenje ispod pazuha će se postupno smanjivati.
Jontoforeza
Ako imate pojačano znojenje na rukama i nogama, možda je jontoforeza najbolje rješenje.  Potrebno je da stavite ruke i noge u vodu iz slavine, a uređaj će proizvesti struju niskog napona. To možda zvuči bolno i neugodno, ali  nećete ništa osjećati. Električna struja će uzrokovati da se znojne žlijezde ugase privremeno. Većina ljudi treba 6 do 10 sesija prije nego se znojne žlijezde ugase.

Promijenite ishranu i imajte zdraviji način života
Bolje da ograničite unos kofeina i začinjene hrane. Stres, gojaznost, pušenje i previše alkohola mogu uzrokovati prekomjerno znojenje.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...