četvrtak, 23. veljače 2017.

OVA ŽENA je 12 DANA jela samo BANANE. Evo šta joj se desilo…

ssss-752x440


Banane su jedna od najzdravijih voćki na svijetu. One su bogate kalijumom i niskim natrijem, koji će vam pružiti mnogo zdravstvenih beneficije.
Nutricionista, po imenu Julija Tarabath, je jela samo banane 12 dana da testira sve njihove prednosti i promjene u njenom tijelu. Ova vrsta dijeta se zove mono-voćna dijeta.
REZULTAT
Banane sadrže velike količine fruktoze, glukoze, saharoze i vlakana. Dakle, one mogu potisnuti apetit i dati osjećaj sitosti duži period.
Prva stvar koju je Yulia primijetila tokom ovog eksperimenta je poboljšana probava. Osjećala se kao da nije imala želudac i njene crijeva su funkcionisala savršeno.

Ona je također rekla da se počela osjećati opušteno i bez stresa. Prije eksperimenta imala je visok nivo šećera u krvi, hormonalnu neravnotežu i kandidu. Tokom i nakon eksperimenta, svi ovi problemi su nestali. Ona je također imala problema s plodnosti dugi niz godina, koji je u tom periodu nestao i ona je ubrzo ostala trudna.
Unatoč velikim zdravstvenim prednostima mono-voćne dijete, treba biti oprezan ako planirate istu vrstu ishrane, jer je zaista drastična i nije pogodna za svakoga, pogotovo za ljude koji imaju problem sa štitnom žlijezdom. Najbolja stvar je da se obratite ljekaru pre nego što počnete sa ovim eksperimentom.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...