nedjelja, 26. veljače 2017.

TAMNA strana BIJELE ČOKOLADE: Razmislite dvaput prije nego je pojedete!



whitechocolate

Bijela čokolada koju klinci obožavaju je mješavina masti i hemijskih aroma.

Nutricionisti upozoravaju da ovaj proizvod nedokazano nosi naziv “čokolada”, jer ne sadrži kakao kao esenciju čokolade.


Kako specijalisti hrane tvrde, proizvođači bijele čokolade koriste biljne masti umjesto ulja, tako da bijela čokolada ne može poslužiti ni kao najgora zamjena za čokoladu.

Bijela čokolada je slatki otrov koji ne sadrži potrebne vitamine i minerale i nema nikakvih energetskih i hranljivih vrijednosti, isključivo kalorija.

Za razliku od tamne čokolada, bijela čokolada nema teobromin koji dolazi iz stabla kakaa, koji ima stimulativno dejstvo na organizam ako se konzumira u umjerenim količinama.

Specijalisti upozoravaju da se bijela čokolada probavlja duže od crne čokolade, jer u najboljem stanju sadrži 20% ulja kakaa i oko 14% mješavine je suha mliječna masa. Preostali dio je uglavnom šećer, tako da u 100 grama bijele čokolade ima i do 57,1 grama ugljikohidrata.

Bijela čokolada je uglavnom mješavina maslaca i ostalih masnoća s puno šećera i vještačkih emulgatora koji čine okus, objašnjavaju nutricionisti.

Oni upozoravaju da je ovaj “slatki grijeh” pun umjetnih aroma, emulgatora i nezdrave zamjene za ulje kakaa (32,2 grama u 100 grama čokolade).


Najveći problem sa bijelom čokoladom je da nikad niste sigurni šta jedete.

Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...