petak, 24. veljače 2017.

Istina iza ELEKTRONSKIH cigareta i kako su vas LAKO prevarili da ih koristite!

969a57f6da4c0454cd3107364916cece-1-696x365


U 2004. su uvedene E-cigarete kao zdravija alternativa uobičajenim cigaretama. Neke države u SAD-u dozvoljavaju prodaju E-cigareta maloljetnicima koje mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme za njih. Utvrđeno je da se vrlo štetan hemijski sastojak dodaje u tečnost nikotina u E-cigaretama da im da okus. U E-cigaretama se nalaze i baterije. Kad se zapali, baterija grije nikotin tečnost i udišete dim.
Kontinuirano korištenje e-cigarete može uzrokovati bolest pluća ili bronhiolitis obliterans. U ovom stanju, male vrećice u plućima dobijaju ožiljke. To se događa zbog hemikalije diacetil. Ova bolest uzrokuje opstrukciju dišnih putova zbog upale pluća i čini disanje teškim i bolnim. U nekim slučajevima, čak i potpuna transplantacija pluća je potrebna kako bi se spasio život pacijenta.

Izvor:http://www.pozivitno.info/

1 komentar:

  1. I believe sigelei kaos z mod is one powerful e cigs, that produces more vapor than you'll ever need. On the other hand, it is quite a simple product as well, really easy to use. To sum it up, hugo vapor boxer rader 211w box mod works great and lasts for a long time. Definitely our #1 pick electronic cigarette and we vape it all the time.

    OdgovoriIzbriši

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...