četvrtak, 23. veljače 2017.

KAKO DO ravnog stomaka za jedan dan? Ovih 5 savjeta će vam olakšati da to postignete!

how-to-get-flat-stomach-for-a-day

Svaka osoba želi da ima ravan stomak.

Kako bi izbjegli bilo kakve posljedice, molimo Vas da slijedite savjete koje stručnjaci ističu kao osnovne načine na koji ćete stomak vratiti u normalu u samo jednom danu.
1.Recite “NE” kroasanima, kolačima i tjestenini
Svi mi znamo da su ugljikohidrati važan segment ishrane, ali oni koji su preporučeni od strane stručnjaka su rafinirani ugljikohidrati.
2.Pijte puno vode
Voda podstiče lučenje tečnosti i pražnjenje svih štetnih toksina koji se akumuliraju u tijelu.
3.Izbjegavajte zaslađivače
Prirodni šećeri koje hrana sadrži unutra su vrlo korisni i organizam ih lakše apsorbuje što, nije isti slučaj sa vještačkim zaslađivačima.
4.Pažljivo odabrati kakvu vrstu voća i povrća jedete
Sve voće i povrće koristi za cijelo tijelo, ali budite oprezni kada ih kupujte u supermarketu. Brokula, kupus i karfiol mogu izazvati nadutost onima koji imaju problema sa stomakom zbog nedovoljnog lučenja enzima.

5.Ograničite upotrebu začina
Ako volite kari, uvijek odabrati laganiju verziju, jer unos velike količine začina stimuliše sekreciju želučane kiseline i drugih enzima koji uzrokuju nadutost.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...