nedjelja, 26. veljače 2017.

UKOLIKO SU VAM ČESTO USNE ISPUCALE, OVO MORATE ZNATI

The-1-Ingredient-Remedy-That-Cured-My-Dry-Painful-Cracked-Lips-FOR-GOOD


Ukoliko su vam usne često ispucale, ne mora biti kao na fotografiji, ali ukoliko osjetite  da su često nairitirane i ispucane  i ako se često gule, vrlo vjerovatno je da  vam organizmu nedostaje željeza i to što su ispucalije, veća količina vam fali. Morate posjetiti ljekara.
Također postoje i razlozi čestog lizanja i boravak na vjetru pa da vam usne ispucaju.
Postoje mnogi domaći lijekovi za suhe i ispucale usne. Postoje određene prirodne kreme koje mogu da izglađuju usne.
Riješite se suhe kože na usnama sa ovim pilingom. Pomiješajte 1 kašičicu morske soli i 1 kašičicu kokosovog ulja. Nanesite mješavinu na usne i napravite male kružne pokrete prstima. Učinite to oko minut. Na kraju oprati krpom i potapšati usne.
Počnite da koristite kokosovo ulje umjesto svakodnevnog balzama za usne. Nanesite malu količinu ulja na usne nekoliko puta dnevno.

Pripremite svoj balzam za usne kod kuće miješanjem 1 žlice kokosovog ulja, 1 žlica maslinovog ulja i ¾ kašičice meda. Dobro promiješati i čuvajte mješavinu u maloj posudi s poklopcem. Koristite ga tijekom dana.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...