srijeda, 31. svibnja 2017.

KONJSKA MAST (BALZAM) ZA PROŠIRENE VENE, BOLNE ZGLOBOVE, PROTIV GRČEVA U NOGAMA!

zeleni-konjski-balzam-1

Konjska mast, odnosno konjski balzam predstavlja proizvod čije delovanje ima revitalizujući efekat. Iako nosi naziv po ovoj životinji, on zapravo nema nikakve veze sa njom. To zapravo i ne treba da vas zabrinjava, obzirom kako je u pitanju veoma koristan i lekovit proizvod.
Njegova primena je široka, a svodi se isključivo na spoljašnju upotrebu. Što je najvažnije, može se kupiti u većini apoteka. Najbolje je nabaviti originalno pakovanje nemačkog proizvođača. Posebno se savetuje njegova upotreba ukoliko se aktivno bavite sportom. On je neprikosnoven kada je ublažavanje povreda u pitanju. Ali, to samo deo onoga za šta je koristan ovaj preparat. U nastavku ćemo vam reći više o tome za šta je dobra konjska mast, te kako se koristi.
Sastav konjskog balzama
Kao što smo već rekli, ovaj proizvod se zove po ovoj životinji, ali on nije u nekakvoj korelaciji sa njom. Ljudi često dolaze u zabludu zbog toga. Zapravo ne znaju kako se konjski balzam pravi od divljeg kestena. Engleski naziv je Horse chestnut koji je izuzetno koristan i lekovit.
Ovaj proizvod je u suštini gel, a u sebi ne sadrži paraben, što je veoma važno. Ova materija može izazvati brojne štetne efekte po zdravlje. Dalje, kada je u pitanju konjska mast sastav koji ona ima dovoljno govori o lekovitosti i o tome koliko je korisna.
Ona u osnovi sadrži alkohol, vodu i ricinusovo ulje. Pored njih, nalaze se divlji kesten, mentol, hajdučka trava, vinova loza, valerijana. Ne smemo izostaviti ni ruzmarin, kamilicu, nanu, kamfor, imelu, hmelj, mirođiju i arniku.
Ono što svakako trebate znati jeste što postoje zelena i crvena konjska mast. One koje se nalaze u prodaji u našim apotekama i prodavnicama ne prave se po originalnoj nemačkoj recepturi. Međutim, to svakako ne znači da su one štetne ili lošije u smislu efekata koje postižu. Ipak, najbolje efekte daće samo praviKräuterhof gel. O njegovom delovanju ćemo vas detaljnije upoznati u sledećim redovima.
Kakvo dejstvo ima ovaj moćan proizvod
Kao što ste mogli uočiti, na tržištu postoje crvena i zelena konjska mast. Kao što se razlikuju po boji, tako im je i način delovanja drugačiji, ali i sastav. U zavisnosti od vaših potreba, možete se odlučiti za jednu od ove dve i biće vam od velike pomoći.
Konjski balzam crveni
Naime, crveni konjski balzam daje efekat grejanja na mestima na kojima se nanosi i prilično je jak. Ne preporučuje se korišćenje u velikim količinama ukoliko vam ne prija. Ali, ono što je karakteristično za njega jeste da daje najbolje rezultate. Kod nas se na tržištu pojavio tek nakon što je zelena konjska mast postala popularna. Razlikuje se po tome što sadrži imelu, valerijanu, a nekad i ekstrakt čilija. Upravo je on zaslužan za osećaj peckanja i grejanja.
Kada je u pitanju crvena konjska mast upotreba je jednostavna. Samo je utrljajte na bolna mesta i lagano masirajte. Biće vam od velike pomoći ukoliko vas muče otečene noge i osećaj umora u njima. Osobama sa proširenim venama se obavezno preporučuje.
Osim toga, konjska mast daje osećaj olakšanja i kod tegoba poput reume i uganuća zglobova. Pomaže kod sportskih povreda, grčeva u mišićima i bolova. Ona gotovo momentalno ubrzava cirkulaciju i na taj način pomaže u savladavanju zdravstvenih tegoba.
Upotreba zelene konjske masti
Zeleni konjski balzam je nešto blaži od crvenog i ne izaziva peckanje niti zagreva kožu za sve. Naime, on daje efekat hlađenja, što je veoma prijatno naročito ako se dobro umasira u kožu.
Ako vam je potrebna zelena konjska mast dejstvo koje ona ima na vas će vas oduševiti. Pomoćiće vam ukoliko ste pretrpeli sportsku povredu, patite od išijasa, ili osećate bol u vratu, zglobovima i ramenima.
Ako ste ljubitelj masaža, zeleni konjski balzam je pravo rešenje za vas, jer sa njim možete tretirati celo telo. Relaksiraće organizam na najbolji mogući način i dati osećaj prijatnosti.
Posebno je efikasna protiv ispucalih kapilara na nogama, jer poboljšava cirkulaciju. Starija populacija posebno ceni ovaj preparat. Zelena konjska mast za zglobove je nešto što im u velikoj meri pomaže u olakšavanju tegoba.
Ipak, ova vrsta proizvoda je veoma cenjena i poznata među ženskom populacijom. Sa ovim njenim dejstvom ćemo vas upoznati u narednim redovima.
Konjska mast protiv celulita naročito delotvorna
Pojava celulita, naočito nakon zimskog perioda, predstavlja čest problem kod mnogih žena. On se javlja kao posledica slabije fizičke aktivnosti i povećanog unosa hrane. Primetan je na bokovima, stomaku, butinama, zadnjici i na podlakticama.

Iako je u pitanju normalna stvar, ona može biti veliki problem, naročito u estetskom smislu. Za tu primenu najbolja je konjska mast protiv celulita.
Kräuterhof je izuzetno delotvoran i daje odlične rezultate. On utiče na ubrzavanje cirkulacije na područjima na koja se nanese. Jednostavno ga utrljajte i umasirajte na mesta gde je potrebno uklanjanje celulita. Osetićete kako konjski balzam postepeno zagreva površinu kože koja će se blago zacrveneti. Ne treba vas iznenaditi njegovo delovanje. Pripremite se i na mogućnost blagog peckanja, što je sasvim normalno.
Preporučljivo je ovaj tretman izbegavati pre spavanja, naročito ako vam smeta taj osećaj zagrevanja. Konjski balzam protiv celulita nanesite najmanje pola sata pred polazak u krevet. Dobro ga umasirajte, kako bi ga koža što bolje upila. Savetuje se i pranje ruku nakon svakog tretmana, kako ostaci gela ne bi došli u kontakt sa očima.

KONJSKA MAST (balzam) za proširene vene, bolne zglobove, protiv grčeva u nogama!
IZVOR: http://fesnendstajl.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...