srijeda, 31. svibnja 2017.

NAPITAK KOJI UBIJA VIRUSE: ĐUMBIR, CIMET I KLINČIĆI VAŠE SU NAJJAČE ORUŽJE

Napitak koji ubija viruse: Đumbir, cimet i klinčići vaše su najjače oružje

Tražite nešto vruće da vas zagrije? Imamo rješenje koje ne samo da će vas zagrijati, nego će vas izliječiti od prehlade, a ako ste te sreće da ju još niste pokupili, ojačat će vaš imunitet i zaštititi vas od virusa.
Evo što vam sve treba za dvije šoljice:

– korijen đumbira – centimetar ili malo više
– 3-4 klinčića
– pola štapića cimeta
– limun
– med
– 4 dcl vode
Ogulite đumbir i narežite ga, te zajedno s klinčićima i cimetom stavite u hladnu vodu te počnite sve zajedno kuhati. Budite pažljivi jer kad voda prokuha mogla bi iskipjeti pa smanjite na vrijeme plin ili struju. Pustite da lagano kuha desetak minuta, maknite s vatre, poklopite i ostavite još 20-ak minuta da odstoji.
Ulijte u šoljice, po želji zasladite medom i iscijedite malo limuna. Pijte toplo. Osjetit ćete kako vam đumbir grije tijelo i otvara sinuse te pojačava cirkulaciju.

Klinčić obiluje eugenolom koji ima jako protuupalno djelovanje, a bogat je i vitaminima C, B6 E, K i folnom kiselinom. Sadrži i brojne minerale. Među ostalim potiče izlučivanje sluzi (važno kod prehlade) te liječi upalu usne šupljine i grla.
Kod cimeta je važno naglasiti da je ljekovit onaj cejlonski (ima ga za kupiti u većini trgovina). Obiluje antioksidanisma te pomaže kod infekcija.
IZVOR: http://www.narodnilijek.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...