srijeda, 24. svibnja 2017.

Ovo je najbrži i najukusniji BUREK koji ćete probati! (Bez razvlačenja kora)



Ovaj burek se pravi dosta brže i jednostavnije od “klasičnog”, a ukus je zaista fenomenalan. Uvjerite se i sami…
Sastojci


500 grama kora za štrudle
650 g mljevenog mesa
crveni luk
pet jaja
400 ml kiselog vrhnja
0,5 l mineralne vode
so i biber po želji
Priprema
Na ugrijanom ulju prepržite sitno isjeckan luk te mu dodajte so i biber. Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio lijepu boju, počnite sa slaganjem bureka.
Namastite lim za pečenje, a svoj burek složite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek u oblik po vašoj želji i stavite u lim za pečenje.
U međuvremenu izmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu te prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 C. Prijateon i uživajte!


Izvor: megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...