Sastojci:
– 4 jaja
– 10 kašika šećera
– 10 kašika ulja
– 10 kašika mlijeka
– 1 prašak za pecivo
– 10 kašika mljevenog lješnika
– 10 kašika brašna
– 10 kašika šećera
– 10 kašika ulja
– 10 kašika mlijeka
– 1 prašak za pecivo
– 10 kašika mljevenog lješnika
– 10 kašika brašna
Preljev:
– 400 gr šećera
– 300 ml vode
– 300 ml vode
I još:
– sjeckani lješnik
Priprema:
Sve navedene sastojke umutiti redom. Sipati u pripremljen pleh (da li podmazan ili obložen papirom za pečenje) i peći u rerni na 220°C 20 minuta.
Pomješati šećer i vodu za sirup, staviti da provri. Kada provri, smanjiti temperaturu i pustiti da vrije još 10 minuta. Pečen kolač preliti sa ohladjenim šerbetom.
Pomješati šećer i vodu za sirup, staviti da provri. Kada provri, smanjiti temperaturu i pustiti da vrije još 10 minuta. Pečen kolač preliti sa ohladjenim šerbetom.
Kolač posuti seckanim lešnikom, prijatno.
http://www.domaci-kuhar.com
Nema komentara:
Objavi komentar