Nema osobe na svetu koja ne voli dobru šampitu koja se idealno slaže sa dobrom domaćom kafom i čašom kisele vode
SASTOJCI
Za koru:
5 žumanaca
5 kašika šećera
5 kašika mleka
5 kašika brašna
5 kašika ulja
1 kašika kakaa
1 kašičica praška za pecivo
Za fil: 5 belanjaka i 2 kašike šećera
Za agdu: 15 kašika šećera i 10 kašika vode
Za koru:
5 žumanaca
5 kašika šećera
5 kašika mleka
5 kašika brašna
5 kašika ulja
1 kašika kakaa
1 kašičica praška za pecivo
Za fil: 5 belanjaka i 2 kašike šećera
Za agdu: 15 kašika šećera i 10 kašika vode
Za koru penasto umutiti 5 žumanaca, dodati 5 kašika šećera i 5 kašika mleka pa dobro sjediniti s mikserom. Zatim dodati 5 kašika brašna, 5 kašika ulja, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo.
Mutiti sve dok se sastojci ne sjedine u onu, glatku smesu te izliti u kalup za torte i ispeći.
Za šlag umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer, uz neprekidno mešanje mikserom.
Za agdu prokuvati vodu sa šećerom, pa je, dok je vrela, sipati u sneg od belanaca, takođe uz neprekidno mešanje mikserom.
Fil izliti na koru, poravnati i ostaviti da se potpuno ohladi.
Izvor: mojrecept.info
Izvor: mojrecept.info
Nema komentara:
Objavi komentar