Ovo je meni lično omiljena pita i pravim je vrlo često. Ovaj recept je zaista jednostavan a krompiruša svaki put ispadne savršena!
Sastojci
600 gr brašna
400 ml vode
2 kašike ulja
½ kg krompira
2 luka
so, biber
ulje
Priprema
400 ml vode
2 kašike ulja
½ kg krompira
2 luka
so, biber
ulje
Priprema
Brašno umijesite sa vodom i sa 2 kašike ulja. Nakon što ste umijesili, ostavite tako da odstoji par sati, pa podijelite na dva dijela i premažite uljem. Ostavite da odstoji još par sati (što duže stoji to će tijesto biti bolje) pa razvucite što više tanje možete.
Uzmite krompir, ogulite i izrežite na sitne kockice pa pomiješajte sa također sitno sjeckanim lukom. Dodajte soli i bibera po vašem ukusu pa redajte na jufku. Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju.
Pitu pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Uživajte!
Izvor: megagiga.info
Nema komentara:
Objavi komentar