nedjelja, 21. kolovoza 2016.

Kada ovo vidite, žaliti ćete što za ovo niste znali ranije!



Vicks VapoRub mast koja se koristi za ublažavanje glavobolje, kašlja, zapušenog nosa, zagušenja grla i prehlade. No, znate li da Vicks VapoRub mast se može koristiti za mnoge druge stvari…?

Odbija komarce
Ako želite da se zaštitite od uboda komaraca samo primijeniti neke Vicks VapoRub na koži i odjeći.

Sinusna glavobolja
Ako patite od sinusna glavobolja, ovaj trik će sigurno pomoći odmah. Primjenjuju se samo Vicks pod nos i duboko dišite.

Protiv akni
Vicks je također u mogućnosti da vam pomogne s nekim problemima kože. Nanesite ga na akne nekoliko puta na dan, a one će uskoro nestati.



Držite insekate daleko
Samo utrljajte nekoliko Vicks iza ušiju, na vratu, laktovima i unutarnje koljena. Također, ako želite zaštititi svoju hranu od muha kada idete na spavanje otvorite spremnik Vicks.

Nema više Modrica
Vaša svježa modrica brzo će nestati ako se primjenjujete prstohvat soli u kombinaciji s Vicks VapoRub na zahvaćena područja.

Ublažiti bolove u mišićima
Masirajte bolne mišiće s Vicks. Zatim omotajte topli i suhi ručnik oko zahvaćena područja Trebali bi odmoriti ili i bol je nestala. DPonavljati ovaj tretman tri puta dnevno.

Hidratizirati će vašu kožu
Ako imate suhu kožu, utrljajte Vicks VapoRub na vašu koži.

Teniski lakat
Ako želite smanjiti bolove u teniskom laktu, primijeniti neke Vicks i mentol i kamfor će ublažiti bol. Nanesite ga dok bol potpuno ne nestane.

Koristite na popucale pete, gljivične infekcije, protiv kašlja (nanesete na grudni koš), brzo zacjeljivanje posjekotina, protiv strija, bradavica itd.

http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...