srijeda, 31. kolovoza 2016.

Zbogom tamne mrlje, pjege i bore: JEDAN SASTOJAK će li ih sve ukloniti za kratko vrijeme!

zbogom tamne mrlje, pjege i bore

Tamne mrlje, mrlje i pjege su veliki i neugodni problem te prava noćna mora, posebno za žene. Postoje mnoge različite kreme koje vam mogu pomoći da se oslobodite ovog problema, ali oni su vrlo skupi i oni sadrže mnoge hemikalije koje mogu oštetiti našu kožu.
U nastavku ćemo vam predstaviti domaću kremu od peršuna koja je bogata mineralima i vitaminima, a to će vam pomoći da uklonite mrlje na licu i dobijete lijepu i blistavu kožu vrlo brzo.
Peršun je vrlo poznati sastojak u kozmetici zbog posvjetljivanja i regenerativnog djelovanja na kožu. Peršun sadrži mnogo hranjivih tvari koje mogu liječiti mnoge kožne bolesti kao što su: crvenilo, oteklina i iritacija. Također izbjeljuje tonira i osvježava kožu, štiti od pojava bora posebno u području oko očiju, uklanja akne i mitesere.

Domaću kremu od peršina možete napraviti vrlo lako, a ona će vam pomoći da dobijete blistavu i besprijekornu kožu.
Sastojci
  • 2 kašike sjeckanog lišća peršuna (možete koristiti i 2 kašike sušenog lista)
  • 1 kašičica soka od limuna ili jabučnog octa
  • 200 ml vode
Priprema
Stavite peršunovo lišće u 200 ml. vode, i kuhajte smjesu na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim ga izvadite iz topline i ostavite da se ohladi. Procijediti smjesu i dodati 1 kašičicu jabučnog octa ili limunovog soka i ulijte smjesu u staklenu bocu i držati je u frižideru oko 5-6 dana.
Kako se koristi:
Za najbolje rezultate bi trebalo koristiti ovu smjesu dva puta dnevno: ujutro i navečer. Ovaj čudesni losion će suziti pore i očistiti kožu, a također će učiniti da vaše tamne mrlje i pjege u potpunosti nestanu. Dakle, u manje od mjesec dana ćete dobiti čistu i lijepu kožu kao nikad prije.

Za oči:
Ako se želite osloboditi od crvenila i tamnih krugova ispod očiju, onda trebate napraviti istu kremu, ali bez dodavanja soka od limuna.
Sve što trebate učiniti jeste potopiti pamučne jastučiće u losion i staviti ih na vaše oči dva puta na dan, ujutro i navečer oko 5 minuta držati.  Primjetit ćete rezultate vrlo brzo, ostat ćete pozivitno iznenađeni!
Izvor:http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...