utorak, 30. kolovoza 2016.

NAUČNICI NADOMAK OTKRIĆA: Lijek protiv raka bi mogao uskoro da postane stvarnost?

naucnik_702x391

Holandski i kanadski stručnjaci tvrde da je ugljeni hidrat kojim se parazit malarije kači za posteljicu trudne žene identičan kao ugljeni hidrat koji se nalazi u ćelijama raka.

Ali Salanti sa Univerziteta u Kopenhagenu rekao je: ”Naučnici su već decenijama u potrazi za sličnostima između rasta posteljice i tumora.”

– Posteljica je čudestan organ, koji u roku od nekoliko mjeseci raste i embrionu pruža kiseonik i hranu u relativno stranom okruženju. Na neki način, tumor funskcioniše na sličan način – agresivno raste, takođe u stranom okruženju – objasnio je Salanti, a piše Metro.
Holandsko-kanadski tim stvorio je proteine malarije pomješane sa toksinom, koji ciljano ”gađaju” ćelije raka. Ćelije ga apsorbuju i na taj način malarija ubija tumor.
Oni se, takođe, nadaju da će ovakav test, u naredne četiri godine, moći da bude sproveden i na ljude. Eksperimenti na miševima sa rakom su već u toku.

www.prirodajelijek.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...