utorak, 13. lipnja 2017.

Boem torta

boem torta

Sastojci za kore:
  • 6 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašike brašna
  • 8 kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo
Krem:
  • 750 ml mleka
  • 3 pudinga od vanile ( 120 gr )
  • 12 kašika šećera
  • 300 gr margarina sobne temperature
Preliv za kore:
  • 150 ml vode
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika ekstrakta ruma
Glazura:
  • 150 gr čokolade
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike mleka
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne pa dodati žumanca, jedno po jedno.
Zatim dodati ulje i umutiti.
Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sjediniti sve žicom.
Zagrejati za to vreme rernu na 180 stepeni pa peći od umućene mase 4 tanke korice u obloženom plehu 25 x 30 cm.
Ohladiti kore.
Pomešati puding i šećer pa dodati malo hladnog mleka da se umute pudinzi, a ostatak staviti da provri.
Zakuvati i ešati dok se ne zgusne.
Zgusnut puding skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

Ulupati margarin da bude penast.
Margarin, kašiku po kašiku dodavati mlakom pudingu i mutiti.
Prokuvati vodu i šećer za preliv pa dodati rum i ostaiti da se ohladi.
Preliv može biti mlak.
Prelivom isprskati sve 4 korice.
Naneti krem na sve 4 kore i odgore naneti glazuru tako što otopite sve sastojke ( čokoladu, ulje i mleko ) na pari i prelijete preko, prodrmate levo – desno i ostavite da se torta ohladi nekoliko sati.

Prijatno.

Izvor:https://brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...