petak, 24. lipnja 2016.

Čak 80% srčanih udara može se izbjeći ako bi svi radili OVIH 5 jednostavnih stvari!

12f4

Jedan od najčešćih uzroka srčanih udara je moderan život i ubrzan stil života. Dobra stvar je u tome da se može spriječiti. Ako bi ljudi promijenili način života i uvrstili ovih 5 zdravih navika – smanjili bi rizik od srčanog udara za 80%.


5 zdravih navika koje mogu spriječiti srčani udar:

Ne pušite
Jedi zdravo
Prestanite piti alkohol
Više fizičke aktivnosti (biciklo ili hodanje 40 minuta dnevno i vježbanje 1 sat svake sedmice)
Zdrav obim struka
Uvijek biste trebali izbjegavati šećer i slatke stvari, kao i brzu hranu. Trebali bi znati da su zasićene masti koje se nalaze u hrani kao što su: jaja, maslac ili mast nisu tako loše za vas. Ove zasićene masti utiču na LDL holesterola, također poznat kao loš kolesterol. LDL holesterol se odnosi na sve bolesti srca, a postoje dvije vrste čestica LDL kolesterola:
Niske gustoće LDL holesterol
Visoke gustoće LDL holesterol
LDL holesterol visoke gustoće nije štetan. Ali, treba biti oprezan, jer LDL holesterol niske gustoće je štetan i može uzrokovati visok pritisak. Vi bi također trebali znati da rafinirani šećer, pecivo, hljeb i soda povećavaju niske gustoće LDL holesterol.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...