četvrtak, 23. lipnja 2016.

Ovo je DOBAR RAZLOG da nipošto ne uzimate potvrdu sa bankomata! EVO ZAŠTO

55ccd2fe-d280-4ec2-b62b-3e9b0a0a0a6c-bankomati-preview

U istraživanju je utvrđeno da su osobe koje su rukovale posebnim papirom koji se koristi na bankomatima preko dva sata i bez rukavica u urinu imale povećane razine bisfenola A (BPA) dok kod osoba koje su imale rukavice nije zabilježeno povećanje tog kemijskog spoja, piše Daily Mail.

Bisfenol A već ranije su znanstvenici povezivali s hormonalnim poremećajima, problemima sa začećem i razvojem mozga kod djece, a može se pronaći i konzerviranoj hrani, nekim tkaninama te u u tvrdoj plastici poput one koja se koristi za dječje bočice.



Ovaj kemijski spoj koristi se i na vrsti papira na bankomatima, POS- automatima u supermarketima, na autocestama i slično, što znači da mu je većina ljudi često u rukama.
Koje su razine Bisfenola A u urinu kritične još nije utvrđeno, a rezultati istraživanja posebno bi mogli imati važnost za osobe koje papiriće poput onih na bankomatima koriste zbog prirode posla, poput na primjer, blagajnica.

Molimo podijelite s prijateljima!

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...