petak, 24. lipnja 2016.

Uključujete klimu čim sjednete u auto? NISTE SVJESNI OVE OPASNOSTI

Screenshot_5

ČIm sjednemo u svoj automobil i pokrenemo motor, često, čak ni ne razmišljajući odmah palimo klimu. međutim, nismo svjesni opasnosti u koju se dovodimo, ne samo sebe već i najmilije.
Ostavljajući auto vani, uvijek, priznat ćete , zatvaramo prozore. Međutim, i nakon što je auto ostavljeno u hladovini, ono dosegne 400-800 mg benzola.

Ako je na suncu 2000-4000 mg, što je nevjerovatnih čak 40 puta više od dozvoljenog
Sedajući u naš automobil, gdje su prozori bili skroz zatvoreni,počinjemu udisati taj benzol, koji je otrovan za bubrege, jetru ali i naše koštano tkivo.
U priručnicima možete pročitati da svaki automobil trebate prilikom parkiranja ostaviti malo otvoren prozor, iako nije navedeno zašto, ovo je taj razlog.
Pre nego što klima počne da hladi hladan vazduh, medicinska istraživanja su dokazala da klima uređaj izbacuje prvo benzol, otrov koji izaziva rak.
Zato često u autu osjećate miris kao zagrijane plastike.
Ne sjedajte u auto odmah, uključite klimu i ostavite otvorena vrata i sačekajte nekoliko minuta pa tek onda sjedite i vozite se gdje želite

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...