četvrtak, 23. lipnja 2016.

VELIKO UPOZORENJE: Uništava vaše KOSTI, ali ipak ga još uvijek pijete svaki dan!

 34fttgh

Mnogi ljudi ne znaju negativne učinke gaziranih bezalkoholnih pića na njihovo zdravlje. Prema mnogim znanstvenim istraživanjima, ovdje su neki od negativnih učinaka na naše tijelo.

Prvih 10 minuta
Čaša soka sadrži 10 kašika šećera, što je 100% više od dopuštene dnevne doze. Gazirani sokovi su puni fosfora, koja je odgovorna za ukus. To čini da držimo toliko šećera u tijelu.
Nakon 20 minuta
Povećanje glukoze i inzulina, što dovodi do pretvorbe šećera u masti u jetri. Vaša jetra je premorena u tim trenucima.
Nakon 40 minuta
Vaše tijelo u potpunosti apsorbira kofein iz pića u roku od 40 minuta. Krv povećava protok i jetra proizvodi još više šećera i šalje ga u vaš krvotok. Vaš mozak počinje blokirati hormon receptora adenozin, koji sprječava zamor.
Nakon 45 minuta
Lučenje dopamina se povećava, što znatno utičee na vaš mozak. To čini da se osjećate bolje, a taj učinak je sličan onom uzrokovanom heroinom.

Nakon 60 minuta
Kofein u našem tijelu počinje raditi i svi minerale, uključujući magnezij, kalcij i cink se izlučuju s mokrenjem. Prema mnogim istraživanjima kofein ometa apsorpciju kalcija i dovodi do gubitka kalcija putem mokraće. Kao što već znate, kalcij je najvažnija stvar za naše kosti. Ona pomaže u formiranju kostiju i čuva ih zdravima. Nedostatak kalcija u tijelu vodi osteoporozi.
Nakon više od sat vremena
Raspoređivanje šećera kroz tijelo je u završnoj fazi. Vi se osjećate puni energije, ali možete očekivati česte promjene raspoloženja.
Uz bezalkoholna pića, tijelo izlučuje svu vodu i hranjive tvari potrebne za pravilno funkcioniranje tijela. Štoviše, rizik od razvoja dijabetesa se povećava.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...