četvrtak, 23. lipnja 2016.

McDonald’s konačno priznao šta se nalazi u njihovim megapopularnim burgerima!

3468685

Svi smo čuli glasine o odvratnim stvarima koje McDonald’s stavlja u njihovu hranu. Popularni restoran brze hrane konačno je priznao ono što je zapravo u njihovoj hrani.


Za borbu protiv svojih kritičara, popularni lanac brze hrane pokrenuo je PR kampanju pod nazivom “Naša hrana. Vaša pitanja” kako bi kupcima dali širi pogled na to kako se njihova hrana zapravo pravi.
Iako tvrtka negira da koristi “ružičastu sluz” u njihovim hamburgerima, postoje neki drugi upitni sastojci koji će vas natjerati da protresete glavom. Na primjer, tvrtka priznaje da koristi azodikarbonamide, hemijski aditiv u svojim pecivima, a ista supstanca je pronađena u spužvama za jogu.

Ali, tvrtka inzistira da dodavanjem gume u hranu je sasvim sigurno:
“Postoje različiti načini za azodikarbonamide, uključujući u nekim neprehrambenim proizvodima, kao što su podloge za jogu. Kao rezultat toga, neki ljudi su izjavili da naša hrana sadrži gume ili plastike, ili da je sastojak nesiguran. To je jednostavno nije slučaj. Razmislite o soli: so koju koristite u hrani kod kuće možete koristiti da odledite svoj pločnik. Isto vrijedi i za ADA – to se može koristiti na različite načine “.
Tvrtka je također priznala da koristite dimetilpolisiloksan u njihovoj hrani, koja se koristi za anti-pjenjenje u svom McNugget ulju za prženje. Ali, pljeskavice su navodno 100% govedina.
Glavni brand manager tvrdi da kupci trebaju “da ne sude prije nego nas upoznaju”
Iako oni tvrde da su peciva sigurna za konzumaciju, mislim da ću ipak nastaviti jesti cjelovite namirnice.
Šta vi mislite o njihovoj hrani? Da li je ovo i vas iznenadilo?

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...