četvrtak, 23. lipnja 2016.

Evo ko je GLAVNI krivac za vašu sijedu kosu!

gray-hair-reasons

Kada napunite 30 godina starosti, imate 10 – 20 posto šansi da vam kosa brže sijedi u narednim godinama. To je životna činjenica.

Faktori zbog kojih se kosa pretvara u sivu uključuju:
Vodik peroksid: Vodik peroksid je poznati kao alat za izbjeljivanje kose, ali mnogi ljudi nisu svjesni da vaše ćelije u kosi proizvode hidrogen peroksid, previše.Kako starite, proizvedena količina se povećava, blijedi pigment kose, pretvarajući dlake u sive, a zatim bijele.
Pušenje: Postoji značajna povezanost između upotrebe duvanskih proizvoda i prosjede kose. Pušenje cigareta je također povezano sa preranim gubitkom kose.
Oksidativni stres: Oksidativni stres može se definirati kao stanje u kojem vaši slobodni radikali (od zagađenja, loša ishrana, stres, itd) nadmašuju vašu antioksidans odbranu. Prosjeda kosa može biti pokazatelj oksidativnog oštećenja stresom.
Vitamin B12 nedostatak: To je također povezano sa prerano sijedom kosom, a postoji najmanje jedan izvještaj o povratku pigmentacije u kosu nakon što je nedostatak vitamina riješen.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...