četvrtak, 23. lipnja 2016.

Razlog zbog kojeg NIKADA ne biste trebali držati jaja u frižideru

download-16

Jedno od omiljenih jela za doručak u svijetu su jaja pripremljena na razne načine. Ne samo da su jaja jednostavna za pripremu, već su također vrlo hranjiva i zdrava.

Svi ljudi kupuju jaja, a zatim ih stavljaju u frižider. Ipak, nedavno se vodila rasprava na nekim forumima o potrebi da se jaja drže u frižideru ili ne. Većina ljudi koji žive u Sjevernoj Americi, Japanu ili Australiji to rade. Drugi ljudi samo čuvaju jaja na sobnoj temperaturi. Međutim, ljudi koji ne drže jaja u frižideru izloženi su mogućnosti pojave salmonele. Ipak, neki navode da jaja ne bi trebala biti u frižideru. Prema njima, u Sjedinjenim Američkim Državama postoje brojne mjere zaštite od salmonele uključujući i inspekcije, pranje, i praćenje jaja od dobavljača do trgovine. U Evropi, većina pilića se vakcinišu protiv salmonele, što znači da nema potrebe za nas da brinemo o ovoj bakteriji.
Kao što je FDA prijavio, vakcine su prilično efikasna komponenta program prevencije. Jedna od loših stvari u vezi ove bakterije koja uzrokuje trovanje hranom je da ona ne utiče na ukus, miris, ili izgled hrane. Niko ne može reći da li je piletina zaražena salmonelom, tako da je moguće da jaja, bez obzira da li dolaze iz dućana ili od farmera, sadrže salmonele. Konačna odluka je ipak do samih potrošača. Svi ljudi trebaju biti svjesni kako čuvati hranu koju koriste, a to može biti najbolja prevencija od brojnih zdravstvenih problema.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...