četvrtak, 23. lipnja 2016.

ŠOKANTNO OTKRIĆE: OVIH 5 GRICKALICA ZA DJECU SU IZRAĐENE NA BAZI NAFTNOG PROIZVODA!

25235f

Mnogi od popularnih grickalica koje djeca vole sadrže umjetne boje kako bi hrana izgleda više privlačna za djecu – dopuštajući im da”osjetie Dugu” i zabave se uz njihovu hranu.
Žuta 5 (tartrazin) i crvena 40, samo su dvije od najčešće korištenih prehrambenih boja izrađenih od nafte, koje se koriste za poboljšanje proizvoda, kao što su voćni petlje, Jell-O, Kool-Aid, makaroni i sir, voćnih roll-up i žitarice da spomenemo samo nekoliko. Ove boje su povezane s ozbiljnim zdravstvenim problemima uključujući rak, hiperaktivnost i alergijske reakcije.
Dok, US Food and Drug Administration priznaje da ove boje u hrani mogu utjecati na ponašanje neke djece, nisu učinili ništa kako bi ih ukloniti iz naše opskrbe hranom. Popis proizvoda koji sadrže ove boje je gotovo beskrajan, ali ovdje su neke od njih na koje treba paziti:
Pop Tarts
Sadrži sastojke kao što su kukuruzni sirup, dekstroza, šećer i visoke fruktoza kukuruza sirup, od kojih su svi bili povezani s ovisnosti od šećera, dijabetesom i problema sa jetrom u djece. Ovo tijesto također uključuje TBHQ, proizvod na bazi petroleja koji uzrokuje staničnu disfunkciju. 
Voćne gumene bombone
Boja hrane najčešće se koristi u tim voćnim slatkišima Red 3 ili eritrozin, petrolej proizvod koji je zabranjen za upotrebu u kozmetici zbog svoje povezanosti s tumorima štitnjače. Nesigurno za korištenje na koži, ali jesti to nije nikakav problem? Izbjegavajte odjeljak sa gumenim bombonama u marketima!
Ove popularne bombone sadrže puno više od čokolade, uključujući plavu 1, što može potaknuti razvoj malignih tumora, plava 2, što može povećati hiperaktivnost, te je povezan s tumorima mozga, crvena 40 koji može oštetiti DNK, a žuta 5 i 6 koji su povezani s rakom.

Cheetos
Umjetne boje u ovom međuobroku sastoje se od žute (Yellow) 6, koja se dobiva iz nafte, kao što je “sir” aroma, koja uključuje metil etil benzoat i metilfenidat.
Teddy Grahams
Ti sićušni prošarani su TBHQ, koja se također pokazala da uzrokuje rak želuca kod laboratorijskih štakora, fragmenta DNA i uzrokuje oštećenja na ljudskim plućima i pupčanim stanicama. U djece, to može izazvati anksioznost, nemir, te pojačati simptome ADHD.

Korištenje ovih umjetnih bojila u hrani, posebno u dječjim grickalicama, predstavlja nepotrebne i opasne zdravstvene rizike koji se mogu izbjeći tako što ćete izbjegavati ovakve proizvode.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...