SASTOJCI
BISKVIT x 2
• 6 jaja
• 125 g šećera
• 125 g maslaca
• 100 g čokolade
• 150 g lješnjaka
• 2 žlice milerama
BISKVIT x 2
• 6 jaja
• 125 g šećera
• 125 g maslaca
• 100 g čokolade
• 150 g lješnjaka
• 2 žlice milerama
KREMA
• 7 jaja
• 200 g šećera
• 3 dcl mlijeka
• 50 g Gussnela Dolcela (gustina)
• 150 g čokolade
• 250 g maslaca
• 50 g lješnjaka
• 7 jaja
• 200 g šećera
• 3 dcl mlijeka
• 50 g Gussnela Dolcela (gustina)
• 150 g čokolade
• 250 g maslaca
• 50 g lješnjaka
PRIPREMA
Žumanjke istucite sa šećerom dok ne postanu pjenasti i posvijetle. Dodajte ima maslac, pa sve skupa pjenasto izmiksajte. Čokoladu otopite na pari, te ju dodajte smjesi od žumanjaca. Sad dodajte i mileram. Lješnjake koje ste prethodno tostirali, sameljite i dodajte u žumanjca i čokoladu. Sve skupa još jednom kratko izmiksajte. Bjelanjke posebno istucite sa zrnom soli. Lagano dodajte u prethodnu smjesu. Tepsiju obložite papirom, pa smjesu prebacite u tepsiju. Poravnajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C nekih 17 minuta. Izvadite da vam se ohladi.
Dok se prva kora peče, pripremite na isti način i drugu.
Ja sam ove kore pekla u tepsiji 26×38 i kocke su mi izašle visoke 4cm.
Žumanjke istucite sa šećerom dok ne postanu pjenasti i posvijetle. Dodajte ima maslac, pa sve skupa pjenasto izmiksajte. Čokoladu otopite na pari, te ju dodajte smjesi od žumanjaca. Sad dodajte i mileram. Lješnjake koje ste prethodno tostirali, sameljite i dodajte u žumanjca i čokoladu. Sve skupa još jednom kratko izmiksajte. Bjelanjke posebno istucite sa zrnom soli. Lagano dodajte u prethodnu smjesu. Tepsiju obložite papirom, pa smjesu prebacite u tepsiju. Poravnajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C nekih 17 minuta. Izvadite da vam se ohladi.
Dok se prva kora peče, pripremite na isti način i drugu.
Ja sam ove kore pekla u tepsiji 26×38 i kocke su mi izašle visoke 4cm.
Nema komentara:
Objavi komentar