nedjelja, 5. lipnja 2016.

Arapski kolac


Arapski kolac

Sastojci
Za krem
5 jaja
200 gr. secera
800 ml. mleka
3 paketica vanile
Za biskvit
1 jaje
100 gr. secer
100 ml mleka
100 ml ulje
100 gr. brasno
2 male zlicice kakao
1 malu zlicicu praska za pecivo
secera za karamelPriprema
1.
Ukljucite pecnicu na 180 C.
Sud u kojem cete peci kolac, treba da je dubok(moze neka serpica) 22-24 cm.
Stavite 5 zlica secera u serpicu i stavite ju na ne mnogo jaku vatru da se polako karamelizira.
2.
U jednu vanglu dobro izbijte jaja sa secerom, pa dodajte mleko i vanilu. To vam je smesa za krem.
U drugu vanglu izbijte jaje sa secerom, pa dodajte mleko, ulje, brasno, pecivo i kakao. To je smesa za biskvit.
3
.
U serpicu gde je vec secer karameliziran, sipajte najpre smesu za krem.
4.
Onda, u sredinu sipajte svu smesu za biskvit.
5.
U neku tepsiju, sipajte vrucu vodu, pa stavite serpicu unutra pa je stavite da se pece. Kolicinu vode odredite sami, treba da je priblizno bude oko 2 cm visine.
6.
Vreme pecenja je oko 55 min. da vam ne zagori gornji dio, mozete ga prekriti alu folijom posle pola sata pecenja.
7.
Kada je gotovo, izvadite kolac iz pecnice, ostavite ga da se ohladi i zajedno sa tepsijom stavite u hladnjak da se dobro stegne…mozda nekoliko sati…
Prevrnite ga na tanjir.
Posluživanje
Uzivajte 🙂

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...