nedjelja, 5. lipnja 2016.

DOMAĆI RAHATLUK OD JAGODA…VEOMA UKUSAN I NJEŽAN DESERT

DOMAĆI RAHATLUK OD JAGODA…VEOMA UKUSAN I NJEŽAN DESERT


Ova poslastica se priprema veoma brzo i jednostavno, bez ikakvih suvišnih sastojaka. Dobićete veoma nežan i ukusan desert.
Za pripremu ratluka od jagoda biće vam potrebno: 200 gr jagoda, 15 gr želatina, 150 gr šećera u prahu, i polovina limuna.
Priprema:
U blenderu isitnite jagode. Možete koristiti sveže ili zamrznute.
Domaći ratluk od jagoda
Smesu preručite u drugi sud i dodajte u nju želatin. Promešajte i ostavite na 15-20 minuta da nabubri.
Nakon toga dodajte 120 gr šećera u prahu i sok od polovine limuna. Temeljno promešajte smesu i ugrejte je na tihoj vatri.
Grejte dok se želatin ne otopi, nekoliko minuta. Nemojte da proključa.
Skinite smesu sa šporeta i ohladite je. Nakon toga mutite je mikserom 5-6 minuta, da se smesa zgusne i posvetli.

Smesu izručite na papir za pečenje, koji ste prethodno stavili u neku tepsiju. Poravnajte i stavite na prohladno mesto na 5-6 sati da se stegne.
Kada se ratluk stegne, izvadite ga iz tepsije, pospite preostalim šećerom u prahu i iseckajte na kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...