srijeda, 1. lipnja 2016.

JAGODE, KEKS….FIN, NJEŽAN KREMAST DESERT U ČAŠI SA JOGURTOM , VRHNJEM I KEKSOM.


JAGODE KEKS2

Sastojci
10+3 kom okruglog keksa sa zobenim pahuljicama
250 ml slatkog vrhnja za šlag
180 g kiselog vrhnja ili milerama
150 g čvrstog jogurta
250 g jagoda ili drugog voća
1’5 vž šečera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Jagode oprati i narezati na komadiče, nekoliko jagoda ostaviti cjelih za na vrhu deserta.
Vrhnje izmiksati u šlag. Pomješati jogurt, kiselo vrhnje i šečer( ja sam ovaj put stavila mješavinu šečera i kokosovog brašna- fino mljevenog). Dodati šlag i ručno izmješati.
Pripremiti čaše. Meni je izašlo 5 komada. Na dno čaše staviti jedan keks, veliku žlicu kreme, narezane jagode, i opet jedan keks, jednu žlicu kreme, posuti sa nadrobljenim keksom i staviti cjele jagode.
Ako imate strpljenja čekati staviti u hladnjak na hlađenje, ako ne….
Posluživanje
Poslužiti rashlađeno.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...