petak, 17. lipnja 2016.

LAGANI KOLAČ SA JAGODAMA

Ledeni vjetar sa jagodama

Još jedna kombinacija obožavanog kolača u sezoni jagoda. Faaantastično !!!!
Sastojci:
Za beze:
9 bjelanjaka
300 grama šećera
1 žlica jabučnog octa
Fila:
600 grama kiselog vrhnja
100 grama šećera u prahu

1 vrećica želatine
1/2 l vrhnja za šlag
jagode
Priprema
1.
Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru.
2.
Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom pa smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.
3.
U iscijeđeno kiselo vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici.
4.
Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu.
5.
U kremu ubodite jagode.
6.
Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlaga.
7.
Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...