Sastojci
Biskvit 24 cm:
2 jaja
80 g šećera
200 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo Docela
200 ml mlijeka
100 ml ulja
100 g oraha
korica ribane naranče
1 žličica ruma
Preljev za biskvit:
100 ml toplog mlijeka
1 žlica ruma
Ganaš sa napolitankama:
160 g tamne čokolade
300 ml vrhnja za šlag
100 g Kraš napolitanki
KREMA:
600 ml mlijeka
2 žumanjka
30 g vanilin burbon šećera
70 g Gussnel Dolcela (gustin)
70 g tamne čokolade
1 žlica soka naranče
5 ml ruma
200 ml vrhnja za šlag
Biskvit 24 cm:
2 jaja
80 g šećera
200 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo Docela
200 ml mlijeka
100 ml ulja
100 g oraha
korica ribane naranče
1 žličica ruma
Preljev za biskvit:
100 ml toplog mlijeka
1 žlica ruma
Ganaš sa napolitankama:
160 g tamne čokolade
300 ml vrhnja za šlag
100 g Kraš napolitanki
KREMA:
600 ml mlijeka
2 žumanjka
30 g vanilin burbon šećera
70 g Gussnel Dolcela (gustin)
70 g tamne čokolade
1 žlica soka naranče
5 ml ruma
200 ml vrhnja za šlag
Priprema
1.
Za biskvit odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Istucite bjelanjke sa 40g šećera u čvrst snijeg.
U posebnoj zdjeli istucite žumanjke sa preostalih 40 g šećera dok se šećer ne otopi i žumanjci ne udvostuče.
U tankom mlazu dodajite u žumanjke ulje,zatim mlijeko i na kraju u par navrata brašno sa praškom za pecivo.
Naribajte koricu naranče ,dodajte mljevene orahe i umiješajte špatulom.
Sad dodajite tučeni snijeg od bjelanjaka i lagano umiješajte sa špatulom.
Stavite u kalup za pečenje i pecite na 170C-40 min ili na 180C-30min.
Provjerite čačkalicom da li je pečeno.
Biskvit ohladite i prerežite vodoravno da dobijete dvije kore.
2.
Za kremu stavite mlijeko i šećer na laganu vatru.
Od ukupne količine mlijeka oduzmite 150 ml za razmutiti gustin i žumanjke.
Uljevajte razmućenu smijesu u mlijeko i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje,dok se ne zgusne kao puding.
Kremu podijelite na dva dijela.
Jednu na 400ml a drugu na 200 ml.
U 200 ml još vruće kreme dodajte tamnu čokoladu nasjeckanu ili izlomljenu na kockice i miješajte dok se čokolada ne otopi.
Stavite na hlađenje.
U svijetlu ohlađenu kremu dodajte žlicu soka od naranče i promiksajte.
Sad u kremu uljevate 100 ml vrhnja za šlag i tucite dok se šlag ne istuće.
U tamnu ohlađenu kremu dodajete 5 ml ruma i promiksajte.
Uljevate u kremu 100 ml vrhnja za šlag i tučete dok se šlag ne istuće.
3.
Za ganaš sa koji preljevate prvi biskvit topite čokoladu u vrhnju za šlag na laganoj vatri.
Izrežite napolitanke na komadiće i dodajte u rastopljenu čokoladu.
Za jedan biskvit vam je poterebno 80 g tamne čokolade,150 ml vrhnja za šlag,50 g napolitanki.
Postupak ponovite i za drugi biskvit.
4.
Slaganje torte:
Tortu slažite u obruču.
Na dno stavite prvi biskvit natopite ga sa polovicom preljeva.
Neka preljev bude topao,bolje će se upiti u biskvit.
Pričekajte da se preljev upije.
Na biskvit prelijte ganaš sa napolitankama.
Pričekajte da se stisne.
Premažite svijetlom kremom.
Poklopite sa drugim biskvitom koji natopite sa ostatkom preljeva.
Pričekajte da se upije i za to vrijeme pravite ganaš sa napolitankama.
Preljevate preko biskvita pričekate da se stisne i premažite tamnom kremom.
Kad se krema stisne dekorirajte sa šlagom i mljevenim orasima.
1.
Za biskvit odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Istucite bjelanjke sa 40g šećera u čvrst snijeg.
U posebnoj zdjeli istucite žumanjke sa preostalih 40 g šećera dok se šećer ne otopi i žumanjci ne udvostuče.
U tankom mlazu dodajite u žumanjke ulje,zatim mlijeko i na kraju u par navrata brašno sa praškom za pecivo.
Naribajte koricu naranče ,dodajte mljevene orahe i umiješajte špatulom.
Sad dodajite tučeni snijeg od bjelanjaka i lagano umiješajte sa špatulom.
Stavite u kalup za pečenje i pecite na 170C-40 min ili na 180C-30min.
Provjerite čačkalicom da li je pečeno.
Biskvit ohladite i prerežite vodoravno da dobijete dvije kore.
2.
Za kremu stavite mlijeko i šećer na laganu vatru.
Od ukupne količine mlijeka oduzmite 150 ml za razmutiti gustin i žumanjke.
Uljevajte razmućenu smijesu u mlijeko i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje,dok se ne zgusne kao puding.
Kremu podijelite na dva dijela.
Jednu na 400ml a drugu na 200 ml.
U 200 ml još vruće kreme dodajte tamnu čokoladu nasjeckanu ili izlomljenu na kockice i miješajte dok se čokolada ne otopi.
Stavite na hlađenje.
U svijetlu ohlađenu kremu dodajte žlicu soka od naranče i promiksajte.
Sad u kremu uljevate 100 ml vrhnja za šlag i tucite dok se šlag ne istuće.
U tamnu ohlađenu kremu dodajete 5 ml ruma i promiksajte.
Uljevate u kremu 100 ml vrhnja za šlag i tučete dok se šlag ne istuće.
3.
Za ganaš sa koji preljevate prvi biskvit topite čokoladu u vrhnju za šlag na laganoj vatri.
Izrežite napolitanke na komadiće i dodajte u rastopljenu čokoladu.
Za jedan biskvit vam je poterebno 80 g tamne čokolade,150 ml vrhnja za šlag,50 g napolitanki.
Postupak ponovite i za drugi biskvit.
4.
Slaganje torte:
Tortu slažite u obruču.
Na dno stavite prvi biskvit natopite ga sa polovicom preljeva.
Neka preljev bude topao,bolje će se upiti u biskvit.
Pričekajte da se preljev upije.
Na biskvit prelijte ganaš sa napolitankama.
Pričekajte da se stisne.
Premažite svijetlom kremom.
Poklopite sa drugim biskvitom koji natopite sa ostatkom preljeva.
Pričekajte da se upije i za to vrijeme pravite ganaš sa napolitankama.
Preljevate preko biskvita pričekate da se stisne i premažite tamnom kremom.
Kad se krema stisne dekorirajte sa šlagom i mljevenim orasima.
Nema komentara:
Objavi komentar