SASTOJCI
1/2 kg piletine ( ja sam koristile file )
ulje za prženje (koje volite)
250 dl jogurta
bosiok
Marinada
1/2 kg piletine ( ja sam koristile file )
ulje za prženje (koje volite)
250 dl jogurta
bosiok
Marinada
2 kašike ulja (koje volite)
1 kašika aleve paprike
1 mala glavica crvenog luka (kapule)
2 češnja bijelog luka
so, biber
1 kašika aleve paprike
1 mala glavica crvenog luka (kapule)
2 češnja bijelog luka
so, biber
PRIPREMA
Štapnim mikserom ( ili u blenderu ) napravite marinadu od ulja, crvene paprike, oba luka.
Štapnim mikserom ( ili u blenderu ) napravite marinadu od ulja, crvene paprike, oba luka.
Piletinu dobro uvaljati u pripremljenu smjesu i pržiti na malo zagrijanog ulja i pustiti da se fino zapeče s obje strane.
Pred kraj prženja meso zaliti sa jogurtom u koji ste umješali bosiok (količina po želji).
Pustite neka se malo krčka.
Poslužite uz šta vam drago.
Prijatno!
Pred kraj prženja meso zaliti sa jogurtom u koji ste umješali bosiok (količina po želji).
Pustite neka se malo krčka.
Poslužite uz šta vam drago.
Prijatno!
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
Nema komentara:
Objavi komentar