SASTOJCI
Biskvit
• 9 jaja
• 300 gr šećera
• 3 vanilijin šećera
• 240 gr brašna
• 150 gr kakaa
• 1,5 vrećica praška za pecivo
• 3 kaške vode
• 3 dl soka od višanja
Biskvit
• 9 jaja
• 300 gr šećera
• 3 vanilijin šećera
• 240 gr brašna
• 150 gr kakaa
• 1,5 vrećica praška za pecivo
• 3 kaške vode
• 3 dl soka od višanja
Fil
• 1 l mlijeka
• 2 pudinga od čokolade
• 10 kašika šećera
• 60 gr margarina
• 50 gr čokolade
• 500 gr ocjeđenih višanjaI još treba
• 2 šlag kreme od vanilije
• 400 ml mlijeka
• 1 l mlijeka
• 2 pudinga od čokolade
• 10 kašika šećera
• 60 gr margarina
• 50 gr čokolade
• 500 gr ocjeđenih višanjaI još treba
• 2 šlag kreme od vanilije
• 400 ml mlijeka
PRIPREMA
Žumanca umutiti, dodati sve sastojke za biskvit redom kako slijedi i na kraju snijeg od bjelanaca te od dobivene smjese ispeći 3 kore. Kad se kore ohlade preliti svaku sa 1 dl soka od višnje.
Žumanca umutiti, dodati sve sastojke za biskvit redom kako slijedi i na kraju snijeg od bjelanaca te od dobivene smjese ispeći 3 kore. Kad se kore ohlade preliti svaku sa 1 dl soka od višnje.
U 8 dl mlijeka dodati šećer i ostaviti da prokuha. Posebno umutiti preostalo mlijeko sa pudingom od čokolade te dodati u ključalo mlijeko.
Zatim dodati čokoladu i margarin, mješati dok se ne rastopi pa dodati višnje, te sve skupa kuhati dok se ne zgusne.
Kore premazati 1/3 fila od višanja te 1/3 šlag kreme od vanilije, postupak ponoviti još dva puta.
Tortu ukrasiti po želji..
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar