Ovaj kolač je veoma bogatog ukusa i veoma je sočan. Uz mljevene orahe možete dodati i mljevene bademe ili lješnjake.
Sastojci:
BISKVIT:
4 jaja
1 šolja od b
ijele kafe šećera
1 šolja ulja
1 šolja mlijeka
1 šolja mljevenih oraha
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
250 gr bebi griza
BISKVIT:
4 jaja
1 šolja od b
ijele kafe šećera
1 šolja ulja
1 šolja mlijeka
1 šolja mljevenih oraha
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
250 gr bebi griza
AGDA:
3 šolje šećera
2 šolje vode
3 šolje šećera
2 šolje vode
KREMA:
2 šlag kreme od vanilije
malo mljevenih oraha
Način pripreme:
Prvo umutiti 4 jaja sa 1 šoljom šećera, zatim dodati 1 šolju ulja i to lagano umutiti.
Onda dodati 1 šolju mlijeka, zatim mljevene orahe. U brašno dodati prašak za pecivo i onda 250 gr griza. Dodati brašno u smjesu i sve pomiješati, te presuti u tepsiju. Rernu zagrijati na 250 stepeni pa onda smanjiti na 200 i peći 30 minuta. “U dvije šolje vode staviti šećer i kuhati agdu dok se šećer ne otopi.
Kada se kolač ispeće zaliti ga agdom i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi umutiti šlag kreme i premazati, na kraju posuti mljevenim orasima. Stavitit kolač u frižider da se stisne.
2 šlag kreme od vanilije
malo mljevenih oraha
Način pripreme:
Prvo umutiti 4 jaja sa 1 šoljom šećera, zatim dodati 1 šolju ulja i to lagano umutiti.
Onda dodati 1 šolju mlijeka, zatim mljevene orahe. U brašno dodati prašak za pecivo i onda 250 gr griza. Dodati brašno u smjesu i sve pomiješati, te presuti u tepsiju. Rernu zagrijati na 250 stepeni pa onda smanjiti na 200 i peći 30 minuta. “U dvije šolje vode staviti šećer i kuhati agdu dok se šećer ne otopi.
Kada se kolač ispeće zaliti ga agdom i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi umutiti šlag kreme i premazati, na kraju posuti mljevenim orasima. Stavitit kolač u frižider da se stisne.
Nema komentara:
Objavi komentar