četvrtak, 16. lipnja 2016.

SPREMAN ZA 5 MINUTA: ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA!



SASTOJCI
maslac za podmazivanje pleha
225 grama tamne čokolade (70% kakaoa)
225 grama milerama (slatke pavlake)

¼ kašičice soli
kakao
PRIPREMA
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim papirom tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.
Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
Kada je kolač ohlađen, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Nabacite malo kakaoa i isijecite.
Izvor: minimagazin.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...