petak, 3. lipnja 2016.

Brzi tart sa jagodama


tart od jagoda

Podloga:
  • 100 gr oraha, lešnika ili badema
  • 150 gr putera
  • 150 gr keksa
  • 250 gr krem sira
  • 125 gr grčkog jogurta
  • 60 gr šećera u prahu
  • sok od limuna po želji, kao i ekstrakt od vanile
  • 1 kesica preliva za kolače ( prozirni ili crveni )
  • 2 kašike šećera
  • 250 ml vode
  • jagode
Priprema:
Keks samleti, dodati otopljen puter i orahe i sve izmešati.
Utisnuti na dno obloženog pleha od 26 cm.
Umutiti krem sir sa grčkom jogurtom i šećerom u prahu.
Po želji dodati sok od limuna i ekstrak od vanile.
Ovim filom ispuniti sredinu.
Odgore poslagati jagode sečene pola,listove ili četvrtine.
Jagode malo isprskati limunovim sokom da ne potamne.
Istresti kesicu preliva i dodati šećer p apromešati.
Naliti vodu polako uz mešanje da nema grudvica.
Staviti da se zagreje uz stalno mešanje da ne bi provrilo.
Vrelo skloniti sa vatre i hladiti mešanjem.
Kada vidite da se polako steže, kao sirup ondaj za razredjivanje prelijte preko jagoda od sredine prema krajevima.
Ostavite u kalupu tart u frižider.
Može da se služi iz kalupa ili da se nežno izvadi.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...