petak, 3. lipnja 2016.

Cheesecake sa šumskim voćem


cizkejk-sa-sumskim-vocem-cheesecake.

Potrebno za koru:
  • 300 gr mlevene plazme
  • 125 gr otopljenog margarina
  • 1 dcl mleka
Za dno izmešati plazmu, margarin i mleko pa utisnuti u kalup.
Staviti u frižider da se stegne.

fil:
  • 250 gr krem sira
  • 2 dcl kisele pavlake
  • 100 gr prah šećera
  • 1 kesica želatina
  • 200 ml slatke pavlake
Slatku pavlaku kratko mutiti najmanjom brzinom, oko 2 minuta (pazite da je ne premutite,postaće kao maslac),
pomešati sa kiselom pavlakom i krem sirom varjačom lagano, ne mikserom.
Rastopiti želatin u malo vode pa potom zagrejati u posudi da se otopi.
Umešati lagano u smesu od krem sira, šećera i pavlake.
U ovu smesu sam dodala zamrznuto šumsko voće iz zamrzivača koje sam otopila sa malo šećera
na ringli i ostavila da se ocedi. Sok koji je pustilo voće sam iskoristila za glazuru.
Glazura:
  • voćni sok
  • malo šećera
  • 1 kesica želatina
Sok koji je pustilo voće zagrejati na ringli do vrenja, ukoliko nije dovoljno slatko dodajte šećera.
Skloniti sa vatre.
U sok umešati želatin otopljen u malo vode i mešati.
Glazuru polako preliti po kolaču.
Ova količina je dovoljna za jedan manji kolač.
Ako pravite u klasičnom okruglom kalupu, duplirajte sastojke.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...