petak, 3. lipnja 2016.

Kolac sa cokoladom i orasima


kolac sa cokoladom i orasima

Kore:
  • 4 belanca
  • 125 gr šećera
  • 120 gr mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna
  • prstohvat soli
Krem:
  • 4 žumanca
  • 125 gr šećera
  • 2 kašike mleka
  • 25 gr kakaoa
  • 125 gr margarina
  • ekstrakt vanile ili ruma po želji

  • Glazura:
    • 100 gr čokolade
    • 3 kašike ulja
    • seckani orasi
    Priprema:
    Ulupati belanca sa prstohvatom soli pa dodati šećer i nastaviti mućenje.
    Kada ste ih dobro umutili i pena je postala čvrsta dodati mlevene orahe i brašno pa sjediniti varjačom.
    Istresti sve u obložen veliki pleh od rerne i staviti na 170 stepeni da se peče 20 – 25 minuta.
    Pečen biskvit ohladiti pa preseći po širini na tri jednaka dela, da se dobiju tri jednake trake.
    Ulupati žumanca sa šećerom, dodati mleko i staviti na paru da se kuva.
    Kuvati 10 – 25 minuta od stavljanja na paru.
    Na pola kuvanja dodati kakao i mešati.
    Ostaviti da se ohladi.
    Margarin sobne temperature ulupati da bude panest pa mu odati ohladjen krem i umutiti sve zajedno.
    Premazati dve kore ovim filom i preklopiti trećom korom.
    Otopiri čokoladu sa uljem, premazati preko kolača pa posuti bogato orasima.
    Ostaviti kolač malo da odstoji pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...