petak, 3. lipnja 2016.

Kremisimo kolač


kremisimo kolac


Svetle kore:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika kokosa
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo ( 5 gr )
Tamne kore:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/2 praška za pecivo ( 5 gr )
  • Krem:
    • 12 žumanaca
    • 10 kašika šećera
    • 3 kašike mleka
    • 250 gr putera
    Glazura
    • 100 gr čokolade
    • 100 ml slatke pavlake
    Priprema:
    Ulupati belanca pa postepeno dodavati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka pena.
    Zatim dodati brašno, kokos i prašak za pecivo pa sjediniti lopaticom.
    Istresti u obložen pleh 20 x 30 cm i u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
    Isti postupak je i za koru sa orasima, takodje peći na 180 stepeni 15 minuta.
    Ulupati žumanca sa šećerom da pobele pa dodati mleko i sjediniti.
    Staviti da se kuva na paru ( šerpa na šerpu sa vodom koja ključa )
    Kuvati 15 – 20  minuta pa skloniti sa vatre i ostaviti da se skroz ohladi.
    Staviti u frićider pola sata pa za to vreme ulupati puter penasto pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
    Ohladjene kore preseći na pola, da se dobiju od kokos kore i kore sa orasima po dve manje.
    Naneti na tamnu koru deo krema, pa svetlu koru, pa deo krema, pa opet svetlu koru i deo krema i poklopiti sa tamnom korom.
    Ako vam ostane krema premažite odgore sa ostatkom.
    Staviti na vatru slatku pavlaku i kada skoro provri skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi pa kad se malo prohladi prleiti preko kolača i ostaviti da se stegne.
    Kolač staviti u frižider da odstoji nekoliko sati pa se može poslužiti.
    Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...