petak, 3. lipnja 2016.

TROSTRUKI UŽITAK


13023650_1085705294821508_607503271_n

Potrebno za biskvit:
  • 6 belanaca
  • 200 gr šećera
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 2 supene kašike oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo


Potrebno za fil:
  • 7 dcl mleka
  • 6 žumanaca
  • 200 gr šećera u prahu
  • 2 pudinga od vanile
  • 1 vanilin šećer
  • 200 gr margarina
  • 100 gr otopljene čokolade
  • petit keks i malo mleka
  • Priprema:
    Belanca umutiti u čvrst sneg uz dodavanje šećera.
    Orahe, brašno i prašak za pecivo izmešati i lagano umešati u umućen sneg varjačom.
    Izliti u pleh veličine 20×30 i peći na 180 stepeni oko pola sata.
    Za fil staviti mleko da provri.
    Izmešati žumanca, šećer i puding pa zakuvati u mleko.
    Skuvan fil presuti u posudu za hladjenje i preko njega zalepiti providnu foliju kako se ne bi hvatala korica.
    Ohladjen fil sjediniti sa 200 grama umućenog margarina.
    U polovinu fila dodati otopljenu čokoladu.
    Redjati- kora, žuti fil, petit keks potopljen u mleko,crni fil i na kraju šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...